Gratis verzending vanaf €150
Winkelwagen

Wat is Welltex®?

Bij Back on Track® werken we met Welltex®. Welltex®   heeft infrarode warmte reflecterende eigenschappen. De garens komen voort uit een combinatie van oude Chinese geneeskunde en de kunst van productie van hoog technologische garens. Dr. Erland Beselin ontdekte een therapie ter verlichting van pijn dat vroeger werd gebruikt in oud China. Deze therapie bestond uit het behandelen van de pijnlijke spieren met een speciaal soort marmer. In deze marmer kwamen specifieke metaaloxiden voor die infrarode warmte reflecteerden en pijn verlichtten. Doordat de gebruikte marmer zeer zeldzaam was werd een zoektocht gestart naar andere materialen met dezelfde werking. Deze zoektocht leidde uiteindelijk tot Welltex®. Minerale deeltjes worden versmolten in de polyester of polypropyleen weefsels. De infusie werkt via een smeltproces met een hoge temperartuur.

Hoe Welltex® werkt

Welltex®  reflecteert de lichaamseigen infrarode warmte naar de huid, de gewrichten en spieren tot wel 5 cm diep. De reflectie van infrarode warmte bevordert de bloedcirculatie, geeft een pijnstillend effect, is ontstekingsremmend en helpt mee aan een sneller herstel. WellTex®  werkt als we actief bezig zijn, maar ook als we slapen of rusten. Omdat Back on Track producten lichaamseigen warmte reflecteert kan het niet aangeduid worden als doping. Het effect is een comfortabele warmte.

Gebruiksaanwijzing

Lees alstublieft de gebruiksaanwijzingen en wasvoorschriften zorgvuldig voordat u de producten gebruikt. Back On Track adviseert de producten opbouwend te gebruiken in het begin. Na korte tijd beleeft men vaak al een afname van de pijn en een positieve inwerking op gespannen spieren en stijve gewrichten. Bij een meer hardnekkige situatie kan zonder problemen de draagtijd verlengd worden, oplopend naar 10-20 dagen. Gebruik de producten max. 4 uur de eerste 2-3 dagen. Het lichaam krijgt op die manier de kans te wennen aan het effect dat dit materiaal geeft. Bij een klein aantal gebruikers kunnen tintelingen of lichte toename van de pijn optreden in het begin. Soms is een lichte zwelling zichtbaar. Dit komt door de verhoogde bloedsomloop, wat eigenlijk een goed teken is van het effect van het keramische materiaal. Geef in deze gevallen het lichaam even rust, stop met dragen van het product totdat de zwelling is verdwenen. Daarna kan het product weer gedragen worden. Na de introductieperiode zou men het gebruik kunnen verhogen naar 8 uur per dag, of langer. Back On Track werkt bij rust maar ook wanneer we slapen. Bij beweging van het lichaam komt meer warmte vrij. Omdat het keramische materiaal dan meer warmte van het lichaam weerkaatst wordt het effect bij beweging verhoogd. Voor maximaal rendement van Back on Track dient het product direct in contact te staan met de huid. (indien noodzakelijk kan een dunne katoenen stof ertussen worden gelegd). Wasvoorschrift. Back on Track producten kunnen op 30 graden C. gewassen worden met een normaal wasmiddel. Gebruik geen bleekmiddel of wasverzachter. Hangend drogen. De producten kunnen gestreken worden bij max. 50 graden C. Doordat het werkzame keramische materiaal net als het kleurpigment zich in de vezels bevindt kan het niet verdwijnen in de was. De stof blijft werkzaam.

» Bij het gebruik tijdens therapie moet altijd overleg plaatsvinden met de behandelend arts.


LEER MEER :

Lees meer over de andere textieltechnologieën van Back on Track.