Gratis verzending vanaf €150
Winkelwagen

Ons Verhaal

Het geheim van de Back on Track® producten werd ontdekt en verder ontwikkeld door de Zweedse doctor Erland Beselin, de grondlegger van Back on Track®. Dr. Beselin is promovendus in Transplant Immunology, de zoektocht naar de juiste medicatie om bij een transplantatie te gebruiken. In zijn 35-jarige loopbaan heeft hij naar dit onderwerp veel onderzoek gedaan. Twintig jaar terug kwam Erland Beselin in contact met infrarode energie en de effecten die deze op het lichaam hebben. “We waren op een handelsbeurs in China waar we een redelijk simpele knieband kregen uitgereikt van een exposant. Een collega van mij besloot de knieband te gaan testen. Hij had door een oude hockey blessure, opgelopen in zijn jeugd, vaak last van chronische pijn aan zijn knie.

Het viel hem op na een aantal dagen dragen dat de pijn geleidelijk verdween. Maar ook terug kwam als hij de knieband niet droeg.

Hierdoor kon ik het effect van de knieband niet negeren en mijn interesse was gewekt.” - Dr. Erland Beselin

Dr. Beselin ontdekte dat jaren terug Chinese artsen een specifiek mengsel gebruikten van gemalen marmer bij het bestrijden van pijn. De mineralen in het mengsel werkten positief bij ontstekingen in de spieren en gewrichten. Dr Beselin was overtuigd en  zag mogelijkheden om deze kennis te gebruiken door fijne mineralen in kunststof garens te verwerken en hiermee producten tegen pijn en ontstekingen te ontwikkelen.

Na een klinische studie samen met een dierenarts in 2000 lanceerden we onze eerste range producten. Mensen met chronische pijn in schouder, elleboog en knie werden geselecteerd om de producten te testen. Toen na enige tijd testen de meeste testers verlichting van pijn en zwelling meldden werd de ontwikkeling van mineraal- wellness-textiel gelanceerd. De traditionele Chinese geneeskunde en de moderne techniek van fabricage van hoog technologische kunststoffen werden gecombineerd in een nieuw garen: Welltex® Elke dag leren we van onze gebruikers, het helpt bij het doorontwikkelen. Het mooie is dat we ons hele leven Back on Track® producten kunnen gebruiken. Het geeft ons elke dag plezier en ontspanning.”. - Dr. Beselin