Gratis verzending vanaf €150
Winkelwagen

De rug van je teckel goed verzorgen

Gepost door Back on Track Representative op
De rug van je teckel goed verzorgen

De teckel is een populair en geliefd hondenras - en met een goede reden! Vaker wel dan niet zijn teckels vrolijke, vriendelijke honden met veel energie en een grote liefde voor hun gezin. Ze zijn over het algemeen ook gezond en leven vaak een lang en actief leven.

Het is echter ook bekend dat teckels vatbaar zijn voor rugklachten en een verhoogd risico op hernia's hebben.

Dit betekent dat iedereen die het voorrecht heeft om een teckel tot zijn familie te rekenen, speciale aandacht moet besteden aan zijn gevoelige rug - en preventieve maatregelen moet nemen om toekomstige problemen te voorkomen. Een teckel in goede conditie met goed ontwikkelde spieren heeft minder kans op een hernia of andere skelet- en musculoskeletale problemen.

De therapeutische textieltechnologieën van Back on Track kunnen een goede aanvulling vormen waardoor het welzijn van de teckel verbetert. Het effect van de energiereflecterende mineralen van het materiaal kan de doorbloeding stimuleren en helpen spieren en gewrichten soepel en flexibel te houden.

 


Geliefde teckel!

Het kenmerkende uiterlijk en het sterke jachtinstinct van de teckel hebben hem bijzonder nuttig gemaakt als jachthond; meer specifiek, om op dassen te jagen en hun holen binnen te gaan.

Veel vertegenwoordigers van het ras brengen nog steeds hun leven door in bossen en velden, als duurzame werkhonden en trouwe jachtgenoten. Maar de meeste teckels zijn tegenwoordig huisdieren, wiens belangrijkste taak het is om hun omgeving te verrassen met hun speelse en ietwat koppige persoonlijkheid.

Als uw teckel rugproblemen zou krijgen, zou dat een stressvolle en emotionele ervaring zijn. Maar het kan ook een aantal belastende taken met zich meebrengen, zoals frequente bezoeken aan de dierenarts en langdurige behandelingen. Het is echter mogelijk om het risico op hernia's te verminderen door de teckel in een goede algemene conditie te houden. En niet alle rugklachten bij teckels zijn te wijten aan de meest gevreesde oorzaken!

 


Wat is een hernia - en waarom zijn teckels bijzonder kwetsbaar?

Tussen elke wervel van de wervelkolom ligt een schokabsorberende, elastische schijf van kraakbeen. Als de buitenwanden van het kraakbeen scheuren, kan de geleiachtige binnensubstantie uitpuilen of weglekken in het wervelkanaal. Daar kan het de zenuwen onder druk zetten. Afhankelijk van de omvang en locatie van de schade kan deze druk een breed scala aan symptomen tot gevolg hebben; meestal pijn van wisselende intensiteit, maar ook gevoelsverlies en, in het ergste geval, verlamming.

"De kwetsbaarheid voor hernia's houdt verband met de karakteristieke lichaamsbouw van de teckel - maar het is geen direct gevolg van het uiterlijk van de teckel met een lange rug. In plaats daarvan is het de genetische mutatie waardoor de teckel zijn korte benen heeft. Korte benen zijn een wenselijke eigenschap bij een teckel - maar dezelfde genetica heeft een zwakte geïntroduceerd, die zich manifesteert als verminderde weerstand en kracht van de tussenwervelschijven. "

Een hernia kan plotseling optreden, met een dramatisch begin van symptomen zoals verlamming van de achterpoten. Deze acute aandoening vereist vaak een operatie. Maar de symptomen kunnen zich ook geleidelijk ontwikkelen - en een mildere aandoening kan verdwijnen met alleen strikte rust en ontstekingsremmende medicatie.

Symptomen van ongemak en pijn bij uw hond moeten altijd goed worden onderzocht door een dierenarts, zodat er word gekeken naar de juiste handelwijze.

 Wat kan ik doen als eigenaar van een teckel?

Aangezien de teckel deze specifieke kwetsbaarheid met zich meebrengt, heeft hij mogelijk speciale zorg nodig om overbelasting van zijn rug te voorkomen. Het wordt bijvoorbeeld als onnodig stressvol beschouwd als een teckel moet worden gemaakt om te springen of om lange afstanden te rennen. Toch is het belangrijk om de teckel ook actief te houden, zodat hij een gezond lichaamsgewicht kan behouden en spieren in de buik en rug kan opbouwen. Zorg ervoor dat uw hond goed opwarmt voordat hij aan intensieve activiteiten begint – en geef hem de tijd om te ontspannen en te herstellen. En bied hem een comfortabele hondenmand aan waar hij lekker kan uitrusten!

Hoewel hernia's niet altijd te voorkomen zijn, bieden sterke spieren zowel steun als stabiliteit, wat het risico aanzienlijk verkleint. Een teckel in goede conditie heeft een grote kans op een lang en gezond leven.

 Back on Track - speciaal voor teckels!

Back on Track heeft verschillende hondenproducten ontwikkeld die speciaal zijn ontworpen voor teckels. We bieden een assortiment hondenjassen aan, zowel met als zonder vulling, die perfect passen bij hun anatomie. Dit beschermt uw hond in alle weersomstandigheden - en onze mesh hondenjassen kunnen ook binnenshuis worden gedragen, tijdens rust en herstel. De stof die zich het dichtst bij het lichaam van de hond bevindt, bevat altijd onze Welltex®️-technologie, waardoor elk item constant de lichaamswarmte van de hond absorbeert en afgeeft in de vorm van ver-infraroodenergie (FIR).

FIR wordt op veel manieren als heilzaam beschouwd; vooral omdat het de doorbloeding kan stimuleren en daardoor spieren en gewrichten warm en soepel kan houden. Dit kan op zijn beurt stijfheid en spanning verminderen, de mobiliteit vergroten en ook aandoeningen zoals artrose verlichten. De therapeutische Welltex®️-technologie is ook terug te vinden in onze hondenmanden, in de zachte voering van onze hondenhalsbanden en harnassen, maar ook in onze been- en pootbraces en steunen.

Wij van Back on Track zijn er trots op dat onze producten worden gebruikt voor alle rassen honden van groot tot klein. Het is onze grootste wens om een bijdrage te kunnen leveren aan het lange, vrolijke en actieve leven van deze geweldige honden!

Oudere berichten Nieuwere berichten