Gratis verzending vanaf €150
Winkelwagen

Back on Track wins the 2023 “Mobility Product of the Year Award” in Finland!

Gepost door BackonTrack Benelux op
Back on Track wins the 2023 “Mobility Product of the Year Award” in Finland!

We zijn zowel blij als trots om aan te kondigen dat een reeks van onze Welltex®-producten is gekozen tot winnaar van de "Mobility Product of the Year Award" van dit jaar, door de Finse Health Product Retailers'

"Met deze onderscheiding wilden de gezondheidsprofessionals het belang benadrukken van Welltex®-producten bij de zelfbehandeling van pijn zonder medicatie en om mensen eraan te herinneren dat lichaamsbeweging een medicijn op zich is.", zegt Mika Rönkkö, uitvoerend directeur van de Finse vereniging van verkopers van gezondheidsproducten. "Alle middelen om beweging te ondersteunen en te vergemakkelijken zijn belangrijk. Welltex®-beschermingen, -steunen en therapeutische tape kunnen mensen helpen hun mobiliteit te behouden ondanks pijn in het lichaam."

Deze handelsvereniging vertegenwoordigt meer dan 200 natuurvoedings- en natuurproductenwinkels of -ketens in heel Finland. Het is met grote vreugde dat we bij Back on Track zo'n belangrijke erkenning van de industrie accepteren.


Bewegen is medicijn!

Het handhaven van een gezond niveau van dagelijkse activiteit is essentieel voor de gezondheid, vooral in het geval van bepaalde aandoeningen, zoals artrose. Artsen adviseren hun patiënten vaak om te bewegen zoals gewoonlijk, zelfs als dit ongemak veroorzaakt. De reden? Oefening voedt het kraakbeen, smeert het en bouwt het op.

Het gebruiken en belasten van een gewricht versterkt de spieren die ook stabiliseren. De bloedtoevoer naar de spieren neemt toe en ze worden sterker. Het gebied wordt gestaag voorzien van zuurstof. Het eigen vermogen van het lichaam om te genezen wordt versterkt.

Het is daarom sterk aan te raden om te blijven bewegen - of te beginnen met bewegen, als de bewegingsgewoonte nooit is ingeburgerd. Producten die de therapeutische Welltex®-technologie bevatten, kunnen patiënten met een pijnlijke aandoening helpen om de instructies van de arts gemakkelijker op te volgen. Welltex® is ontwikkeld door een Zweedse arts, Dr. Erland Beselin, om precies dat te doen.

De winnende serie Welltex®-producten omvat elastische beschermingen en steunen die bedoeld zijn om over gewrichten te worden gedragen, evenals een Welltex®-tape. In tegenstelling tot traditionele kinesiotape hoeft de Welltex® tape niet te worden gebruikt volgens speciale tape-instructies, maar kan deze direct op het pijnpunt worden aangebracht.

 

Welltex® en het rustgevende "Back on Track Effect"

Alle met Welltex® geïnfundeerde beschermingen, steunen en tape bevatten fijngemalen mineralen, gesmolten in de draden van het textielmateriaal. Het gunstige effect treedt op wanneer deze mineralen de natuurlijke lichaamswarmte van de drager absorberen en afgeven, in de vorm van langegolf-infraroodenergie (FIR).

Wanneer FIR wordt teruggestuurd naar het lichaam, dringt het de huid binnen en oefent zijn werking diep in de weefsels uit. Het effect staat erom bekend de bloedstroom te stimuleren en veel gebruikers ervaren een aanzienlijk gevoel van verlichting van problemen met gewrichten, pezen en spieren.

Producten met Welltex® verlichten vaakaandoeningen zoals pijn en stijfheid in de gewrichten, spierpijn, spierspanning, zwelling en ontsteking. Deze eigenschappen kunnen ook helpen bij het herstel van blessures en verrekkingen.

 

Een betere mobiliteit verhoogt het welzijn

Back on Track werkt nauw samen met verschillende zorgprofessionals in Finland. De producten worden al jaren gebruikt in bekende behandelcentra met uitstekende feedback, en zorgprofessionals zijn actief betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe Welltex® producten.

Het merk Back on Track en het productassortiment van Welltex® hebben een solide reputatie opgebouwd bij consumenten die zich bewust zijn van welzijn en kwaliteit, zegt Mika Rönkkö. "De toepassingsgebieden van de therapeutische Welltex®-stof zijn echt veelzijdig."

Bijgevolg hebben de uitstekende prestaties van Welltex® bij mensen geleid tot de ontwikkeling van een breed scala aan therapeutische producten voor dieren, met name honden en paarden.

Door beweging te vergemakkelijken, hopen we het voor mens en dier gemakkelijker te maken om fysiek actief te blijven - wat op zijn beurt een zeer positief effect zal hebben op de gezondheid, pijnbeheersing en levenskwaliteit.

Oudere berichten Nieuwere berichten