Gratis verzending vanaf €150
Winkelwagen

Houd uw dieren koel in de zomerse hitte!

Gepost door Back on Track Representative op
Houd uw dieren koel in de zomerse hitte!

Onze Cool on Track™ producten helpen de zomerhitte draaglijker te maken voor je pluizige viervoeters!

Warmte kan voor een hond moeilijk te hanteren zijn, omdat hij niet kan zweten zoals wij. Bereid je nu voor op de hittegolf van dit jaar - zodat je altijd verkoeling bij de hand hebt met zo min mogelijk ongemak. Nu is er een hondendeken, bandana en handdoek in het temperatuur verlagende Cool on Track™ materiaal. Alleen water is alles wat je nodig hebt en de instructies zijn zeer eenvoudig: nat maken, uitknijpen, gebruiken!

Koelproducten helpen de hond koel, alert en gezond te blijven in de hitte. Bovenal verminderen ze het risico op ernstige oververhitting en hitteberoerte.

- En hoewel de producten oorspronkelijk zijn ontwikkeld voor honden, zijn ze net zo effectief en comfortabel voor uw katten. Voor uzelf en uw gezinsleden is de handdoek ook uiterst geschikt.

Warme zomerdagen = kans op een zonnesteek

Het is algemeen bekend dat honden overtollige warmte vooral kwijtraken door te hijgen met hun mond open. Hoe meer van het mondslijmvlies de hond kan blootleggen, hoe beter het is, omdat het oppervlak vol bloedvaten is waar het bloed effectief kan worden afgekoeld door stromende lucht. Naarmate de temperatuur stijgt, wordt deze methode echter steeds inspannender voor de hond en als het echt warm is, wordt het al snel onvoldoende. Een hond met een dichte en lange vacht heeft het bijzonder moeilijk om de lichaamstemperatuur laag te houden.

Een hitteberoerte is een levensbedreigende aandoening die optreedt wanneer het de hond niet lukt zelf zijn temperatuur te verlagen en de lichaamstemperatuur in plaats daarvan tot 42 ° C stijgt. Dit vereist altijd veterinaire zorg.

Als honden/huisdieren bezitter is het erg belangrijk om je hond/huisdier in de gaten te houden, te zorgen dat hij een koele plek heeft om zich terug te trekken en voldoende water te drinken te geven.

 

Cool on Track™ - voor efficiënte koeling!

Cool on Track™ is een slim functioneel materiaal dat in verhouding tot zijn gewicht grote hoeveelheden water kan opnemen. Wanneer het water vervolgens van het oppervlak verdampt, door het maasmateriaal van de buitenlaag, kan de temperatuur met maar liefst 6°C verlaagd worden. Het materiaal geeft een intens verkoelend effect, geheel te danken aan de natuurlijke verdamping van gewoon water. Cool on Track™ bevat geen chemicaliën en hoeft niet afgekoeld te worden met behulp van een koelkast of vriezer. Het materiaal koelt zelf af - en behoudt zijn verkoelende effect zolang het vochtig is.

De producten zijn ontworpen om het lichaam van de hond te koelen waar dit het meest effectief is en het beste aanvoelt voor de hond. De hondendeken koelt een groot deel van het lichaam van de hond af, beschermt de rug tegen de sterke zonnestralen en voorkomt dat de vacht de warmte van de zon opneemt en vasthoudt. Het is gemakkelijk te bevestigen met klittenband rond de buik en nek.

De handdoek kan gebruikt worden als verkoelende mat. Honden waarderen het vooral om op iets koels te kunnen gaan liggen, omdat de vacht op de buik veel dunner is en de bloedvaten dicht bij de huid liggen. Wanneer het bloed in de oppervlakkige bloedvaten afkoelt, houdt het de lichaamstemperatuur op peil. De bandana wordt om de nek van de hond bevestigd en koelt effectief de oppervlakkige bloedvaten in de nek.

Gemakkelijk te gebruiken en mee te nemen

De producten van de Cool on Track™ collectie zijn zeer praktisch om mee te nemen op uitstapjes en excursies. Als je toegang hebt tot water, heb je ook toegang tot langdurige verkoeling voor je dier. Door het product van tijd tot tijd te laten weken, kan het van 's morgens tot' s avonds worden gebruikt.


Op dezelfde manier als een keukenspons, moet een Cool on Track-product worden geweekt in water om zacht en soepel te zijn. Wanneer het droogt, hardt het uit, en mag daarom niet worden gebogen of gevouwen in droge toestand. Zodra het water heeft opgenomen, wordt het zacht, koud en weer klaar voor gebruik!

Nieuwere berichten